来る3月8日(火)、埼玉大学理工学研究科では、マレーシア国民大学(Universiti Kebangsaan Malaysia: UKM),
よりHoe-Han Goh講師をお迎えしてシステムバイオロジーに関する下記内容のセミナー(英語)をしていただきます。
ご興味のある方、ぜひご参加ください。

日時:3/8(火)16 :20~17:30
場所:埼玉大学理学部2号館二階9番教室
アクセス:北浦和駅(または南与野駅)から埼玉大学行きバス乗車

講師:Hoe-Han Goh 植物バイオテクノロジーセンター長

所属:マレーシア国民大学、システムバイオロジー研究所、植物バイオテクノロジーセンター

Plant Biotechnology Center, Institute of Systems Biology, Universiti Kebangsaan Malaysia

タイトル:INTEGRATING GENOMICS, TRANSCRIPTOMICS, PROTEOMICS, METABOLOMICS AND BIOINFORMATICS TO REVEAL THE BIOLOGY OF PLANTS AND MICROBES

要旨:The field of biology has moved to a big data era since the past decade with the advancement of omics approaches. High throughput techniques of next-generation sequencing and tandem mass spectrometry coupled with bioinformatic analysis allow us to study complex biological network at different molecular levels. Since the establishment of INBIOSIS in 2005, we champion systems biology approach in the study of tropical plants, namely, Polygonum minus, Garcinia mangostana, Nepenthes spp., Oryza sativa and Carica papaya. We also adopted the model plant Arabidopsis thaliana as a molecular tool for gene functional characterisation. In this talk, I am going to share about how the different omics approaches were integrated for a holistic understanding on plant physiology and for the discovery of biomolecules and crop improvement. To illustrate that, our flagship project on P. minus will be used as a case study. Furthermore, a brief overview on the various on-going research projects by different researchers will also be provided.

Seminar poster_Goh1